On Time – Nowa restauracja na wrocławskim lotnisku

Możliwość komentowania On Time – Nowa restauracja na wrocławskim lotnisku została wyłączona Aktualności, Inwestycje

O nowe miejsce wzbogaciła się ogólnodostępna hala Portu Lotniczego Wrocław. Restauracja On Time serwuje w atrakcyjnych cenach zdrowe dania, smaczne desery i orzeźwiające napoje. W przyjemnej atmosferze zjesz, co chcesz i ile chcesz.

Port-Lotniczy-Wrocław_On-Time-Restaurant- fot. mat. prasowe Port lotniczy Wrocław

Koncept miejsca powstał w oparciu o zasadę – dla każdego coś pysznego. Klienci On Time Restaurant mogą wybierać spośród świeżych warzyw, sałatek, potraw mięsnych, rybnych, wegetariańskich, bezglutenowych oraz deserów. W On Time Restaurant każdy może nałożyć sobie na talerz tyle, ile zechce. Goście nie płacą za konkretne danie, lecz za jego wagę. 100 gramów kosztuje 4,99 zł.

– Nasze menu bazuje przede wszystkim na zdrowych daniach z dodatkiem ziół. Serwujemy potrawy parowane, gotowane, z grilla. W menu znajdzie się jednak też coś dla wielbicieli tradycyjnego schabowego – mówi Robert Grygiel, szef kuchni On Time Restaurant i wielokrotny kucharz Europy na Widelcu. Zapewnia również, że pasażerowie codziennie mają szansę na zdrowe i świeże menu. – Wprowadzamy propozycje sezonowe, o tej porze roku np. potrawy ze szparagami czy desery z arbuza. W planach mamy dni tematyczne, podczas których będzie można spróbować kuchni z różnych stron świata, np. z Hiszpanii czy Węgier – zachęca Robert Grygiel.

Nowo otwarty lokal znajduje się w hali ogólnodostępnej (przy ruchomych schodach). Do dyspozycji gości jest 60 miejsc. Pasażerowie czekający na odlot mogą również zrelaksować się w strefie chilloutu, w której umieszczono eleganckie fotele oraz stoliki.

– On Time Restaurant to doskonałe miejsce na szybki, ale zarazem smaczny i zdrowy lunch przed odlotem. Można tam zjeść posiłek lub po prostu odpocząć. Myślę, że będzie to idealne miejsce dla wszystkich pasażerów, zwłaszcza dla mieszkańców regionu, a nawet dalszych województw, którzy swoją podróż rozpoczynają właśnie na lotnisku we Wrocławiu – mówi Dariusz Kuś, prezes Portu Lotniczego Wrocław i dodaje, że nowa restauracja to ukłon także w stronę osób, które chciałyby zjeść coś smacznego w oczekiwaniu na przylot bliskich.

On Time Restaurant to kolejny lokal gastronomiczny zlokalizowany w hali ogólnodostępnej Portu Lotniczego Wrocław. W sąsiedztwie restauracji znajdują się także: The Whitehouse, kawiarnia Costa Coffee oraz Pub & Restaurant Legendario. W hali odlotów pasażerowie mogą zjeść posiłek w Gate Barze lub Flying Bistro.

Port Lotniczy Wrocław to jedno z największych i najważniejszych lotnisk w Polsce. W roku 2018 obsłużył ponad 3,3 mln pasażerów. Wrocławskie lotnisko jest doskonale skomunikowane z siecią autostrad (A4 i A8) i dróg ekspresowych (S3, S5 i S8), co umożliwia szybki i wygodny dojazd również z dalej położonych regionów Polski. Na lotnisku podróżni mają do dyspozycji ok. 4 tys. miejsc parkingowych.

Dojazd do portu umożliwia również szybkie połączenie WRO Airport Express. Komfortowe autobusy wyruszają co 50 minut z nowego Dworca Autobusowego, tuż przy kolejowym Dworcu Głównym. Wygodnym połączeniem z centrum jest też autobusowa linia „106”, oraz nocna „206”, a z zachodnich dzielnic Wrocławia linia „129”. Pasażerowie korzystający z usług Port Lotniczego Wrocław mają też do dyspozycji liczne sklepy, bary, kawiarnie i restauracje.

Port Lotniczy Wrocław sukcesywnie inwestuje w infrastrukturę. Od 2012 roku pasażerowie są obsługiwani w nowoczesnym terminalu. Lotnisko dysponuje też systemem nawigacyjnym wyższej kategorii (ILS Cat. II), umożliwiającym realizację operacji lotniczych również w trudniejszych warunkach atmosferycznych.

Wrocławskie lotnisko jest doceniane za wysoki standard obsługi. W 2012 roku port został uznany przez pasażerów najbardziej przyjaznym lotniskiem w Polsce. Czterokrotnie otrzymał też nagrodę Business Traveller Award dla najlepszego regionalnego lotniska w kraju.

CZYTAJ TAKŻE:

Jak wygląda wrocławskie lotnisko w ujęciach z drona? – ZOBACZ

Udostępnij...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone